آزمایشگاه تشخیص رنگ اپوکسی

ساخت وبلاگ

به گزارش افکار نیوز : رنگ اپوکسی از جمله رنگ های ترموست و دو جزئی است که از ترکیب رزین اپوکساید با هاردنر یا سخت‌ کننده پلی‌ آمین و یا پلی آمید به دست می‌ آید و در زمینه های متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 این رنگ پس از خشک شدن کامل، قابل شستشو بوده و به علت داشتن خاصیت انعطاف پذیری در مقابل تغییر شکل های سطحی سازه مقاوم است. رنگ اپوکسی بیشتر برای مصارف صنعتی طراحی شده است و به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، اصطکاک، عوامل جوی و مواد شیمیایی دارد، بیشتر به عنوان پوشش و در مصارفی نظیر کفپوش اپوکسی کردن زمین مورد استفاده قرار می گیرد.

 

رنگ اپوکسی چیست؟

رنگ‌ اپوکسی رنگی دوجزئی است و برای خشک‌شدن، به هاردنر (سخت‌کننده) نیاز دارد. جزء اول این رنگ شامل رزین، پیگمنت (رنگدانه) و افزودنی‌ها بوده و جزء دوم آن (هاردنر) معمولاً شامل یک پلی‌آمین (دارای گروه عاملی NH2) یا پلی آمید است. هنگامی که رزین اپوکسی با آمین‌ها واکنش می‌دهد، ویسکوزیته فیلم رنگ افزایش یافته و اتصالات عرضی در آن به وجود می‌آید که منجر به تشکیل  یک پوشش حفاظتی سخت خواهد شد. نسبت اختلاط در این رنگ ها بسیار مهم است. در صورت عدم رعایت این نسبت، رنگ خواص مطلوب را به دست نمی آورد و یا اصلاً خشک نخواهد شد.

 

رنگ اپوکسی به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، اصطکاک و عوامل جوی مانند گرما و سرما و مواد شیمیایی دارد، جایگزین مناسبی برای پوشش های محافظتی می باشد. رنگ اپوکسی این توانایی را دارد که به سطح بتن بچسبد و یک پوشش کاملاً پایدار و محکم ایجاد کند.

 

پس از اختلاط رنگ‌ اپوکسی با هاردنر، یک ترکیب یکنواخت به دست می‌ آید که در ابتدا ویسکوزیته آن تغییری نمی‌کند. سپس رنگ به آرامی شروع به افزایش ویسکوزیته کرده و مخلوط به سختی همزده می‌شود. در آخر نیز رنگ سخت شده و اصطلاحاً پخت می‌شود؛ لذا پس از اختلاط رنگ‌ اپوکسی فرصت محدودی برای اعمال آن وجود خواهد داشت.

بمنظور حفاظت سطوح تجهیزات صنعت برق در شرایط فیزیکی، مکانیکی و محیطی مختلف از انواع رنگ و پوشش استفاده بعمل می‌آید. با توجه به اهمیت رنگ و پوشش و هزینه‌های بالای اعمال رنگ، لازم است مشخصات فنی رنگ‌های مورد استفاده تعیین گردیده و کیفیت آنها کنترل گردد.

آزمایشگاه رنگ و پوشش پژوهشگاه نیرو بمنظور انجام آزمونهای رنگ بر طبق استانداردهای ملی و بین‌المللی و رفع نیازهای صنعت برق در این زمینه تأسیس گردیده است. برای انجام پروژه های تحقیقاتی مربوط به رنگ از امکانات این آزمایشگاه استفاده بعمل می آید. این آزمایشگاه علاوه بر بخش‌های تولید، انتقال و توزیع صنعت برق به سایر صنایع (از قبیل صنایع نفت، پتروشیمی، گاز، خودرو و ... ) نیز می‌تواند خدمات آزمایشگاهی و مشاوره‌ای ارائه دهد.

 

کفپوشهای صنعتی

 

کلیه محیط های صنعتی نیازمند کفپوش صنعتی با کیفیت و طول عمر بالا می باشند. امروزه پلیمرها با ورود به حوزه کفپوشهای صنعتی، حجم بالایی از کاربرد را در حوزه صنعت به خود اختصاص داده اند. کفپوشهای اپوکسی، کفپوشهای پلی یورتان، کامپوزیت و کفپوشهای پلی اوره جذابیت بسیار بالایی در این حوزه دارند. کفپوش صنعتی به صورت عمده در ضخامت های ۳ الی ۶ میلی متر بر روی سطح اعمال می شوند

عکس:

کفپوش صنعتی می تواند به طور گسترده ای در ساخت و یا افزایش امکانات تجاری به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار گیرد، به طور مثال کفپوش صنعتی مناسبی برای هر کدام از واحدهای صنعتی، انبارها، فروشگاه های خرده فروشی و حتی رستوران ها تعریف شده است. کفپوش صنعتی می تواند تقریباً در همه جای یک ساختمان، از جمله کف پارکینگ، پیاده رو های بیرونی و محوطه، و حتی جزئیات معماری مثل لابی و سالن و اتاق خواب و … مورد استفاده قرار گیرد. در مقایسه با سیستم های تایلی، کفپوش صنعتی معمولاً از نظر عملکرد و دوام در ساختارها دارای نتایج بهتری است.

 

کفپوش صنعتی و کف سازی صنعتی با کاهش هزینه های اجرایی و مواد و مصالح و افزایش مقاومت و عمر مفید کف، بهترین نوع کف سازی در سراسر دنیا شناخته می شود. از کفپوش صنعتی در کف سازی پارکینگ منازل نیز می توان استفاده نمود؛ چون علاوه بر زیبایی، در برابر آلاینده ها، روغن و بنزین نیز مقاوم هستند و قابلیت شستشوی آسانی دارند.

پوششهای صنعتی به طور کلی جهت پوششهای سالن هایی با کاربری صنعتی استفاده می گردند. کفپوشهای صنعتی از متریال های مختلف ساخته می شوند و هر کدام برای مکانی خاص مناسب هستند. این کفپوشها از مواد اولیه اپوکسی، پلی یورتان و یا پلی اوره می باشند که به صورت عمده بر روی سطح بتن یا فلز اجرا می گردند. کفپوشهای اپوکسی و پلی یورتان بیشترین کاربرد را در این حوزه دارا می باشند. کفپوشهای اپوکسی بیشترین کاربرد را در محیط هایی با مقاومت خوردگی بالا دارا می باشند.

 

کفپوش صنعتی (رزینی) را بر اساس جنس آنها نیز می توان دسته بندی نمود:

 

 

کفپوش اپوکسی صنعتی کفپوش های اپوکسی پلی آمین‌ و کفپوش های اپوکسی پلی آمید به صورت گسترده به عنوان کفپوش صنعتی به کار برده میشوند. کفپوش اپوکسی صنعتی دارای مقاومت سایشی و خش پذیری بالایی می باشند و در صورتیکه آماده سازی سطح به خوبی صورت گرفته باشد، چسبندگی بالایی به سطح دارند.

منبع : کفپوش و معماری

املاک در ترکیه...
ما را در سایت املاک در ترکیه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : daneshjo amlaktur بازدید : 113 تاريخ : چهارشنبه 26 مرداد 1401 ساعت: 2:45